Bandung Sebentar

Mengunjungi Bandung kembali, sendiri, dan menikmati segala yang ada di dalamnya. Beberapa jejak saya di Bandung, hanya sebentar, 15-16 Mei 2017.

Nini yang bahagia, menghitung banyak uang walau bukan punya sendiri.
Nini yang bahagia, menghitung banyak uang walau bukan punya sendiri.
Berjalan kaki sendirian, mencari makan malam.
Berjalan kaki sendirian, mencari makan malam.
Sarapan pagi di roti gempol.
Sarapan pagi di roti gempol.
Sambil menunggu dibuatkan roti bakar.
Sambil menunggu dibuatkan roti bakar.
Roti bakar gandum telur keju dan susu rasa pisang.
Roti bakar gandum telur keju dan susu rasa pisang.
Rumahnya unik.
Rumahnya unik.
Around the neighborhood.
Around the neighborhood.
Baru mau berangkat. Kemana?
Baru mau berangkat. Kemana?
Simetris.
Simetris.
Pemandangan dari kantor.
Pemandangan dari kantor.

Never before I enjoy being alone like this. Somehow I feel content, just by myself. Thanks, ya Allah.

Menonton Adhitia Sofyan & Andien, Di Tempat dan Saat yang Sama

He really enjoys his own music. So do we!
He really enjoys his own music. So do we!
It was a great performance!
It was a great performance!
His music is beautiful and magical.
His music is beautiful and magical.

She was indeed so energetic.
She was indeed so energetic.
Yep, she jumped down from the stage and sang in the middle of the crowd :)
Yep, she jumped down from the stage and sang in the middle of the crowd 🙂
We sang together.
We sang together.
A heartwarming performance, when she sang
A heartwarming performance, when she sang “Belahan Jantungku” 🙂
Yes yes yes, she was singing to me! XD
Yes yes yes, she was singing to me! XD
We were that close, I was in the first row hehe.
We were that close, I was in the first row hehe.

Jumat, 21 April 2017

Adhitia Sofyan dan Andien, keduanya adalah musisi yang saya suka.

Adhitia Sofyan, melalui karya-karyanya selalu menemani saya di saat sendiri, menyendiri, bahagia, sedih, ataupun saat galau dan memandang keluar jendela dikala hujan saat di perjalanan. Saya sudah mendengarkan karya-karyanya sejak saya SMP, kurang lebih 9 tahun yang lalu. Akhirnya baru sekarang kesampaian nonton langsung, di tempat yang tidak terlalu ramai, dan sangat dekat dari tempatnya bernyanyi.

Andien, dengan kepribadiannya yang sangat mengesankan telah menginspirasi saya sejak kurang lebih 4 tahun yang lalu. Walau sebenarnya saya sudah mendengar lagu-lagunya di televisi sejak saya SD. Saya semakin mengaguminya setelah melihat gaya hidup sehatnya, yang patut dicontoh, juga setelah tahu bahwa dia juga survivor breast tumor. Karena dia, saya jadi percaya bahwa saya juga pasti bisa melewati ini. Semenjak anak pertamanya lahir, saya makin suka aja. Soalnya anaknya lucu banget! Hehehe.

So in conclusion, I was so happy that they were in the same place and time. So happy to watch them so close and listen to their music in person.

New Year, New Atmosphere

I have spent the first two weekends of 2017 on one activity: re-decorating my room.

It’s all because I’ve spent too much time on Pinterest that it makes me want to do something with my room so bad. So for the last two months of 2016, I saved up my money to buy the materials I need to decorate my room.

My main concern were the floor and the wall. Previously, my daddy put a chessboard-patterned floor in my room. Which I really hate. It looked like this:

[Before] chessboard-patterned floor

Not only did I hate the pattern. But if you look closer, the black square has lined surface. Which is thicker than the white square, and obviously make it uneven. It is annoying.

The second is the wall. Since the other side of my room is directly exposed to open space, the wall has always been wet when it’s raining, and super dry when it’s hot outside.

As an impact, there’s so much mold on my wall. Which make it looks like a haunted house. And also, my wall had a mocca paint before. But since I change my floor with wooden pattern, the mocca color makes it feel hotter than it actually is. It looked like this:

Before: Molded wall
Before: the room

So after some hardwork and being broke (because I only have few of money to survive until payday), I’m so satisfied with my room right now. Here are the picture:

Hayo tebak kenapa disitu ada headlamp?

Fav spot! Anginnya kenceng juga ya

So that’s how my room look like right now. I still have some wishlist to complete, but I need to save up my money first hahaha.

Dari Perpisahan Hingga Langit Ungu Senja Ini

Alhamdulillah, today I receive a lot of good vibes 🙂

Hari ini saya ketemuan sama Kak Mega. Ceritanya farewell meet up sebelum Kak Mega berangkat ke Amerika buat kuliah S2.

Kami janjian di Fillmore, sebuah coffee shop yang nyempil di daerah Kuningan. Ternyata tempatnya leh uga. Sesampainya disana, langsung ada pemandangan yang ngga bisa dilewatkan.  Nih:

Mas-nya minta difoto banget kan?

Dan seperti biasa, tidaklah mungkin dua orang wanita muda bertemu tanpa menghasilkan foto. Jadi ya begini nih:

Sister from another planet!
Kyaaa fotonya so cute! >.<
Asli, itu foto black and white yg di atas bagus banget
Foto ala-ala
Kirain mata saya yang salah, taunya emang mejanya ngga simetris :/
 

Aah see you Kak Mega! Semoga sukses di New York dan lancar kuliahnya! Semoga saya cepat nyusul dapat beasiswanya. Aamiin.

Di perjalanan pulang, saya sengaja mampir sebentar di Green Lake City. Karena hari ini cuacanya cerah (panas), jadi saya prediksi sunsetnya bakalan bagus.

Sembari duduk-duduk di pinggir jalan buat nungguin sunset, saya melihat ada anak kecil yang baru datang bersama ayah ibunya. Kayaknya sih mau menikmati sore juga.

Karena bapaknya ngefoto-fotoin anaknya, ya saya ikutan dong XD. Awalnya anaknya malu-malu, eh lama-lama mau juga. Saya sampai kenalan sama dia. Namanya Chacha, umurnya 3 tahun, abis makan teyong (telor) hahaha. Ini dia foto-foto Chacha:



Ngelihat mereka jadi ikut bahagia. Kepikiran bahwa bagi anak kecil, bahagia itu sederhana sekali. Ngeliat odong-odong lewat, denger suara jangkrik, liat langit berubah warna. Bahkan sesederhana denger saya ngomong “teyong” niruin dia. We adults should learn more to kiddos to live a happier life.

Kepikiran juga, betapa waktu sama keluarga itu penting. Ngga mahal kok, cuma jalan-jalan sore bareng ngelihat sunset. Tapi bahagia kan? 🙂

Setelah puas foto-foto sama anak kecil, akhirnya saya bergegas pulang karena sudah azan magrib. Tapi ternyata pas pulang, sunsetnya justru lagi bagus-bagusnya. So this is how I see sunset today:

Ini nih yang namanya vanilla twilight!
Rame juga ya penontonnya
Mulai gelap
 

So that’s pretty much sums up my day. And I’m so happy! Alhamdulillah 🙂

The Time I Start Gardening

Studies have shown that when people immerse themselves in a natural setting this can reduce stress, increase relaxation and improve recovery (Cooper Marcus and Barnes, 1999, Ulrich, 1999) – Growing Health

And also, having a private garden is important.

So at the end of the last year I started gardening.

It all began when my mom sat on my bed and saw a dry balcony of mine. She asked me why don’t I put some plants on it.

I always thought that I never have time to do it all. I perceive that the activity of gardening is kind of complicated and require a good amount of time.

But since my mom said so, I think “why don’t I give it a try?”

So I took some of my mom’s plants from her garden and put it on my balcony. Yes at first, it didn’t look so much different. But I felt that ‘strange excitement’.

And the next week, I ended up buying plenty of plants from the nursery with my mom. I was so happy. Soon when I got home, I started gardening again.

 It’s been one month since I started gardening. And my balcony went from like this:


Into like this:


Woo-hoo!

In just one month, I have transformed my empty balcony into a mini private garden.

And yes, it really reduces my stress. Though I’m not sure if I have stress or not, but it makes me happier. Every morning when I wake up, I go to my garden and watering the plant before I have my fajr prayer.

Here are some photos of my kiddos: